Waarom voor DroneDreamMapsAdvice (DDMA) kiezen?

1. Drone Piloot Klasse 1

De piloot heeft een Klasse 1A licentie RPL-R welke de licentie is met de hoogste veiligheidsgraad en waarborgt een maximale indekking van de risico’s.

2. Overal opstijgen

Een klasse 1 drone piloot mag overal in België opstijgen, ook in gecontroleerde gebieden van het luchtruim. Om de veiligheid in het gecontroleerde luchtruim te garanderen dient er vooraf een melding gestuurd te worden naar de luchtvaartautoriteiten FOD Mobiliteit - Directoraat Luchtvaart. Zij geven vervolgens toestemming om op te stijgen. Meer info te vinden in punt 5.

3. Maximale hoogte

Een klasse 1 Piloot mag tot de maximale hoogte vliegen welke bepaald is door de Belgische wet (KB besluit). Deze hoogte bedraagt vandaag 90 meter.

4. Ingenieur

De piloot is een industrieel ingenieur Electro-Mechanica. Hij heeft een technologische achtergrond en volgt de laatste nieuwe ontwikkelingen op technnologisch vlak op de voet op. Meer info in "Wie ben ik"

5. Ter info:

  • Een gecontroleerd gebied is bvb. een uitgestrekt gebied dat onder toezicht staat van een controletoren om zowel landende als opstijgende vliegtuigen te begeleiden. Zo zijn er heel wat in België, bvb. een groot deel van de provincie Antwerpen ligt binnen de gecontroleerde zone van de luchthaven Deurne. In de provincie Limburg liggen  de luchthavens Kleine Brogel en Sint-Truiden (DronePort).

  • Een klasse 2 piloot mag maar vliegen tot 45 meter hoogte en het is hem zowiezo altijd verboden te vliegen binnen gecontroleerde gebieden van het luchtruim. Je kan deze gebieden vinden op de website van Skeyes (het vroegere Belgocontrol): zie droneguide

  • Een hobby-ist (recreatief) mag enkel vliegen boven zijn eigen privéterrein tot op een hoogte van slechts 10 meter.